Börja träna hemma – bygg eget gym


Det är många där ute som ofta bestämmer sig för att börja träna på gym men det rinner sedan ut i sanden eftersom motivationen inte alltid är den rätta. Det kan även vara så att motivationen försvinner om du har långt att ta dig för att komma till ditt gym. En utmärkt ide är att skaffa ett eget gym hemma i din bostad. Gymkompaniet har allt du behöver!

Vad för utrustning behövs?

Maskiner kan vara väldigt dyrt att köpa hem, speciellt om du bara ska använda det ibland. Du kan till exempel använda din egen kroppsvikt till många övningar, även band i olika storlekar är ett billigt sätt att träna. Fria vikter som hantlar och skivstång med en bänk är det allra vanligaste. Du kan köpa till vikter vart eftersom du blir starkare.

Gör övningarna på rätt sätt

Om du väljer att träna med din egna kroppsvikt och fria vikter finns det en mängd övningar du kan göra hemma. De viktigaste att tänka på när du utför övningar är att du använder en korrekt form. Har du fel form och utför övningarna på fel sätt riskerar du att skada dig, speciellt när du blir starkare och kan lägga på mer vikt.