Hitta en passande träningsform


Alla är vi olika och har olika intressen. Detta gör också när vi börjar träna så gäller det att hitta en passande träningsform som man har ett intresse av. Gillar man kampsport så kanske judo är det som man ska hålla på med. Har man ett intresse för konditionsträning så kanske löpning är det man ska hålla på med. Här ger vi dig tips på just judo och vad denna gren inom kampsport kan ge dig för träning.

Kolla upp om det finns någon lokal judoklubb där du bor. Det kan vara bästa sättet att börja träna judo. Det finns ungefär 17 000 utövare i Sverige så på de flesta större orterna i Sverige så finns det någon klubb för judo och annan kampsport. Utrustningsmässigt så är det inte mer än en dräkt som behövs. Du hittar dessa på nätet och när det kommer till bälten så börjar man med ett vitt bälte.

Allt eftersom du tränar och blir bättre på din sport så kan du gradera dig till andra färger. Även detta kan du läsa om online på Svensk Judos sajt. Den sista färgen som man kan gradera sig till är svart bälte. Har man kommit så långt i sin judo att man gått från brunt till svart bälte så har man hållit på länge och är väldigt duktig i judo. Förutom det svarta bältet så kan man gradera sig upp till 10 DAN som då är det allra högsta man kan gradera sig till.

Vad vi vet så är det ingen i Sverige som graderat sig så högt. Vi läste på Svensk judos sajt att den som har högst gradering i Sverige har DAN 7 och denne graderades i 2018. Det kan naturligtvis ha graderats någon högre sedan dess och då får vi be så mycket om ursäkt att vi inte hittade detta. Lycka till med din judoträning och vi hoppas att du kommer att trivas med din träningsform.