Hjälp med att hålla ryggen rak under träning


Oavsett om du föredrar att dansa, yoga, styrketräna eller löpa, så måste du ha rätt hållning för att undvika skador. Du måste ha fötterna, knäna, och inte minst ryggen på ett visst sätt. Ryggen är en av de vanligaste ställena att skada sig på under träning, och därför vill vi tipsa dig om något som kan motverka det.

Ryggstöd i olika format

Det finns stora ryggstöd på marknaden som är i plast och därmed ger mycket stöd för ryggen, och då framför allt ländryggen. Det finns även mindre varianter i tyg som korrigerar hållningen på ett diskretare sätt. Dessa hjälper mindre, men är absolut värda att testa om du vill förbättra dina axlars styrka och dina ryggmusklers förmåga att hålla dig upprätt. Det finns även sorter som är specialanpassade för män och andra som är specialanpassade till kvinnor.

Det finns även bodyshape-bälten som hjälper din bål att bli stabiliserad under särskilt utmanande rörelser eller lyft. Dessa hjälper inte din övre hållning, som ryggstöden, men de kan hjälpa ländryggen.

Så om du tränar hårt och känner att din form ibland fallerar, kan vi rekommendera dig att klicka här. Kolla in utbudet och fundera på om din rygg skulle kunna främjas av särskilda stöd.