Kom igång med träning


För vissa så kan det vara trögt att komma igång med träning. Man kanske har avgett ett nyårslöfte om att man ska börja träna. Men efter ett par månader så har man gett upp. Varför blir det så? Vi tror att man går ut för hårt och kanske inte hittar den träningsform som man trivs med.

Valet av träningsform är viktigt men också att man kanske börjar med att träna upp sin kondition så man orkar med mer. Om man förbättrar sin kondition så blir det inte lika jobbigt med den tärning som man väljer att börja med. Till en början om du inte tränat något innan så kan promenader vara en bra början. Se till att ta dagliga promenader och efter ett tag så kan du öka på dina rundor och även tempot. Du kanske till och med orkar småjogga efter ett tag.

Konditionen är grunden till mycket och så klart så kan du träna annat än din kondition till en början. Men om du får en grundkondition så har du något att bygga på. Du kommer inte att bli en superatlet direkt utan det tar tid. Var det länge sedan du tränade eller om du inte tränat alls så var beredd på att det kan ta ett tag innan du börja se någon större skillnad.