Rätt klädd för löpning


Så klart så kan man springa i vilka kläder som helst men det finns fördelar att vara rätt klädd för löpning. Det första som man bör fokusera på är dina löpskor. Dessa är de som gör att dina fötter mår hyfsat bra efter dina löpturer. Dina löparskor håller inte hur länge som helst och därför så är det viktigt att byta ut dessa så efter två år och ungefär 200 mil så är det dags för nya skor.

Det är också viktigt att man tänker på resten av sin löputrustning. Se till att hitta rätt när det kommer till strumpor. Man kan tycka att man kan använda vilka strumpor som helst men det finns stora fördelar att använda sig av kompressionsstrumpor som passar löpning på bästa sätt. Detta för att dina fötter ska må så bra som möjligt under det du springer. Både dina ben och fötter kommer att kännas fräschare efter du utfört din löp aktivitet. Förutom strumpor så beror ytterplaggen mycket på vilken årstid det är, vilket vi skriver mer om i nästa stycke.

Sommaren är ju en mycket behagligare årstid, speciellt då solen skiner och värmer. Då kanske det inte behövs med än ett par shorts, leggings och en t-shirt eller linne. Så klart så kan temperaturen även sjunka på sommaren och då gäller det att man tar på sig något mer så man inte fryser. Tänk dock på att efter du sprungit ett tag så får du upp kroppsvärmen. Så även om du springer vintertid. Det är bättre att ta på sig för mycket som man kan plocka av allt eftersom. Valet av löparkläder är väldigt individuellt och det går att läsa på nätet om detta.